Slægtsforskning

Jeg er selv stor bruger af de mange hjemmesider, der kan hjælpe med forskningen, men faktisk er jeg samtidig glad for nogle rigtig gode fysiske bøger, som jeg kan sidde med imens og ladre igennem. De er yderst detaljeret og kan endda tages med på ferie eller i sommerhus.


Green, Jørgen: Slægtsforskning i lægdsruller og søruller og i hærens og søværnets arkiver

Når man er færdig med folketællinger og kirkebøger, er det for mændenes tilfælde interessant at se på disse kilder, som er mere kringlet at finde rundt i. Du lærer her at finde mange af arkivalierne i DAISY og lærer meget om søværnet og hæren i 1600-tallet.


Green, Jørgen: Slægtsforskning i ældre kilder

Forklaring på gamle danske og latinske ord samt begreber inden for slægtsforskning. Godt lille hæfte at have på hånden.


Green, Jørgen & Schmidt, Michael Green: Slægtsforskerens ABC

Kommer rundt om samme emner som "Find din slægt", men her skrevet som et alfabetisk opslagsværk, hvor både begreber, søgeredskaber, arkivalier og gamle ord tages op. Meget overskuelig og nem at tage frem. God til et arkivbesøg, hvis PC'en bliver hjemme.


Høstbo, Gitte Bergendorff: Politikens håndbog i slægtsforskning

Ja, der er jo ikke meget at sige om Politikens opslagsbøger. De er altid gode at have ved hånden. Rig på illustrationer og billeder og meget informerende. Redaktøren på den nyeste udgave, G. B. Høstbo, er også et heldigt valg, da jeg gennem hendes foredrag kender hende som en meget dygtig slægtsforsker, som brænder for sit fag.


Høstbo, Gitte Bergendorff: Forbrydelsens ansigt

Bogen er fyldt med forbryderfotos fra perioden 1850-1920, da politiet begyndte at tvangsfotografere lovovertrædere. Måske finder du din slægt i bogen. Måske blot inspiration til, hvor du selv kan søge flere fotos.


Madsen, Heini: Ordbog for slægtsforskere

Forklaring på gamle danske og latinske ord samt begreber inden for slægtsforskning. Godt lille hæfte at have på hånden.


Markvad, Jørgen: Slægtsforskerens hvem-hvad-hvor

En lille opslagsbog for slægtsforskere a la "Slægtsforskerens ABC" i miniform. Opdateres ofte.


Nielsen, Erik: En håndbog om livshistorie

Her bygges der bro mellem den historiske interesse og interessen for personlig vækst og udvikling. Så kan det nemlig vises, hvordan man via sin egen livshistorie kan kaste nyt lys over sit liv.


Simon, Georg: Gotisk skrift: læsning af slægts- og lokalhistoriske kilder

Det kan være næsten umuligt for en nybegynder at læse skriften i kilderne. Efterhånden lærer man det mest grundlæggende, men en bog som denne gør dig selvkørende uden at spørge eksperterne til råds, når de mest krøllede bogstaver viser sig.


Skaaning, Jytte & Rasmussen, Bent Klercke: Find din slægt - og gør den levende

En næsten uundværlig skattekiste med informationer. Den kommer rundt om alle emner, der kunne være at tage fat i for de fleste danskere, og selvom det er oversigtlitteratur, føler man, at emnerne bliver næsten udtømt. Står på min egen hylde og bruges flittigt!


Worsøe, Hans H.: Slægtshistorie i Sønderjylland - en vejledning

Har du aner i Sønderjylland? Så er det her, du finder hjælp!



© 2023 - Pernille Amanda Bartholdy Kanto fra www.anegrene.dk
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang